Gezamenlijke uitzending van NOS Actueel en Twee Vandaag van het bezoek aan Overijssel dat koningin Beatrix op 21 juni 2005 aflegde in het kader van haar 25-jarig jubileum. In het programma zien we hoe de koningin een bloemetje ontvangt van het bedrijf Dulasta Metaalbewerking B.V en is er uitgebreid aandacht voor het Staphorster Belvedère project, waarbij boerderijen worden gesplitst en bewoonbaar worden gemaakt voor meerdere gezinnen.

Pieter Jan Hagens bezoekt een Staphorster boerderij waar zo’n splitsing is gerealiseerd en interviewt het meergeneratiegezin dat de boerderij bewoont. De bewoners zijn blij met de verbouwing, het feit dat alles gelijkvloers is gemaakt en dat de familie op deze manier apart en toch bij elkaar kan wonen en elkaar zorg kan verlenen.

Bekijk ook de bijdrage van Hendrikje uit Staphorst online


Over de auteur

TweeVandaag was een succesvolle actualiteitenrubriek die vanaf 1990 probeerde de actualiteit voor een zo breed mogelijk publiek te ontvouwen. Bekende presentatoren waren Karel van de Graaf, Antoinette Hertsenberg en Marjan Moolenaar.

TweeVandaag ontstond uit een samenvoeging van Aktua (TROS), Tijdsein (EO) en Nieuwslijn (Veronica). Midden 2004 nam de AVRO de plaats in van de EO. Vanaf 2003 werd de titel geschreven als TweeVandaag. Op 4 september 2006 veranderde de naam in EénVandaag omdat het programma verhuisde van Nederland 2 naar Nederland 1.


 


 

 

 


Terug naar het overzicht

release 21 juni 2005
vorm actualiteitenprogramma
lengte 8 minuten
regisseur Pieter Jan Hagens (presentatie)
producent AVRO, NOS

 

 

Deel dit artikel