De onafhankelijke digitale collectie Staphorst in Beeld maakt inzichtelijk hoe Staphorst de afgelopen decennia is verbeeld door media, filmmakers, fotografen, schrijvers, kunstenaars en onderzoekersDe belangrijkste en opvallendste items zijn door antropologe Wendelien Voogd voorzien van commentaar. 

Het project is een idee van filmmaker Geertjan Lassche en geproduceerd door stichting Sous les Arbres | Onder de Boompies. Het onderzoek is gefinancierd door het coöperatiefonds van de Rabobank Staphorst-Rouveen. De basisvormgeving van de website is van Wilko Visscher. 

Naast particulieren en individuele beeldmakers hebben onder andere de volgende instanties materiaal beschikbaar gesteld, specifiek voor dit doeleinde: Instituut voor Beeld en GeluidAVROKROEOIKONNOSNTRReformatorisch DagbladRTLRVUTROSVARAZVK. Op al het materiaal van de digitale expositie Staphorst in Beeld rust copyright.

De redactie heeft de website en de inhoud ervan met de grootste zorg samengesteld. De informatie en het beeldmateriaal van de activiteiten is verkregen van auteurs, producenten, uitgeverijen en omroepen. De redactie, sponsoren en donateurs van Sous les Arbres of het project Staphorst in Beeld aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid ten aanzien van mogelijke onjuistheden in de informatie die op deze site te vinden is. De websites van derden waarnaar verwijzingen zijn opgenomen, worden niet door de redactie gecontroleerd, gemaakt en/of onderhouden. De redactie aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor de inhoud van de gelinkte websites. Daarnaast is zij ook niet aansprakelijk voor schade, direct of indirect die het gevolg is van het gebruik van informatie die door middel van de site verkregen is.

Aan de gepubliceerde teksten en verdere informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

De redactie van deze website heeft het uiterste gedaan om rechthebbenden van al het beeldmateriaal te achterhalen. Indien dit niet gelukt is, verzoeken wij de rechthebbenden zich alsnog te melden.