Jacco Hoeve

Jaco Hoeve (29) uit Staphorst is doof én fotograaf. Begin 2014 trok hij de stoute schoenen aan en startte hij zijn eigen zaak: Jaco Hoeve Fotografie. Het doof zijn vindt hij geen handicap. "Ik zie dingen die anderen over het hoofd zien. Bovendien word ik tijdens mijn werk niet uit mijn concentratie gehaald door lawaai of rumoer."

Hoeve fotografeert in bijna heel Nederland. Ook is hij een zogeheten urbex-fotograaf. Als het even kan, glipt hij verlaten panden binnen om vergane glorie vast te leggen.

http://www.jacohoevefotografie.nl

 Ook over dit onderwerp:

- artikel op de website van RTV Oost


Henri Kruidhof

Henri Kruidhof (1975) groeide op in Rouveen. Zijn vader is veevoederhandelaar en zijn familie is erg bedreven in de tuigpaardensport. Henri woont momenteel in Staphorst en werkt bij een reclamebureau in de omgeving. In zijn vrije tijd fotografeert hij, vooral de tuigpaardensport die diepe wortels heeft in de Staphorster cultuur. Maar ook landschappen. Henri zegt over zijn foto's: 'Mijn doel is wel dat een plaatje een gouden randje krijgt door sfeer, scherpte of licht.'


 


Ton Valk

Ton Valk (1956) woont in Hasselt, naast Staphorst. Hasselt ligt ook vlak naast De Oldematen, een natuurgebied dat nog net binnen de gemeentegrens van Staphorst ligt. Valk fotografeert als sinds zijn jeugd en is zich blijven verwonderen 'voor alles wat groeit, bloeit, kruipt en vliegt'. Uitdaging vindt hij om juist dat te zien waar een ander aan voorbij loopt. 

'Ik had al vroeg een fotocamera om alles wat me voor de lens kwam op de foto te zetten. Begonnen in het analoge tijdperk met een analoge spiegelreflexcamera, later overgestapt naar een digitaal toestel. Onderwerpen genoeg, er is veel wat mijn aandacht heeft. De natuur, dicht bij huis of ver weg. Veel macro, omdat voor het oog bekende onderwerpen, heel bijzondere details blijken te hebben. Met de foto’s die in mijn eigen omgeving gemaakt zijn, laten zien hoe mooi het hier eigenlijk is… als je het zien wilt. Foto’s op deze site zijn allemaal met mijn digitale spiegelreflex camera gemaakt, en van de laatste 5 jaar, dus vrij recent.'

Op Tons foto's zien we het Staphorster veld en de bossen waar het wemelt van dieren. Maar het gros van Tons foto's is gemaakt in natuurgebied De Oldematen, een publiekstrekker in opkomst. Bezoekers van De Oldematen kunnen terecht bij bezoekerscentrum De Veldschuur.

www.tvalk.nl


 


Jan Veijer

Sinds 2007 fotografeert Jan Veijer (1963) in zijn vrije tijd de landschappen van de gemeente Staphorst. Jan Veijer is geboren en getogen in Staphorst. Hij werkt voor de Politie IJsseland in de arrestantezorg en observeert met camera's in het kader van openbare orde en veiligheid.

Veijer is overtuigd christen, lid van de kerkenraad van de Nederlands Hervormde gemeente Rouveen-Staphorst en ziet de natuur als schepping van God. Die overtuiging probeert hij ook in zijn foto's te leggen.


 

 


 Wilko Visscher

Wilko Visscher (1987) is grafisch vormgever en fotograaf. Hij groeide op in Rouveen (gemeente Staphorst) en verhuisde naar Sint Jansklooster. Hij is als grafisch vormgever werkzaam bij FIZZ | Digital Agency in Meppel. Hij denkt graag in beelden en vindt het een uitdaging om tekst en beeld bij elkaar te brengen.

Wilko Visscher fotografeert ook voor Staphorst in Beeld.


 


 

 

 


Terug naar het overzicht

release Diversen
vorm Fotografie
auteur Jacco Hoeve, Henri Kruidhof , Ton Valk Jan Veijer, Wilko Visscher
producent      Jacco Hoeve, Henri Kruidhof , Ton Valk, Jan Veijer, Wilko Visscher

Deel dit artikel