Cowboy Jan, geboren en getogen in Staphorst, werd bekend in de jaren tachtig met zijn liedje ‘Brief aan een vriend’. Hij drong door in Hilversum en maakte een aantal platen. Even was hij in heel Nederland op de diverse podia te zien.  Na dit kortstondige succes verdween Cowboy Jan van de radio maar bleef populair in het piratencircuit.

De single Op Staphorst werd in Staphorst werd opgenomen als de B-kant van De Deurwaarder en bleek zeer populair. Het nummer gaat over het stappen in Staphorst. Het uitgaansleven in Staphorst was vaker in het nieuws door het Staphorster zuipketenbeleid. Zuipketen zouden in Staphorst door de SGP worden getolereerd, omdat het sluiten van de zuipketen zou betekenen dat de jeugd in Meppel zou moeten uitgaan, waar wereldse muziek wordt gedraaid met opruiende teksten.

Op 19 maart j.l. had Cowboy Jan een optreden tijdens de Piratenmarathon in het cafe Kisteman, het uitgaanscentrum van Staphorst. Zijn comeback was een daverend succes en een propvolle zaal genoot van zijn nummers.

Cowboy Jan heeft een winkel in tuingereedschap in Dedemsvaart.


 


 


Terug naar het overzicht

release 1 januari 1984
vorm muziek
auteur Cowboy Jan
producent B&M Producties (Kerkrade)

Deel dit artikel