Home > KUNST > Melk & Bloed
Melk & Bloed

release 1 november 2011
vorm Beeldende kunst
auteur Kunstenaarsinitiatief Suze May Sho
producent Kunstenaarsinitiatief Suze May Sho

 

Algemene informatie:

Melk & Bloed is een kunstproject van het collectief Suze May Sho geïnspireerd op de Staphorster beeldtaal. Negen kunstenaars reageerden met een tekening op de teksten van Th. Molkenboer over Staphorster streekdracht uit 1917. Het collectief maakte een krant over de historie van klederdracht in Staphorst en liet de negen kunstenaars, een schrijver en een dichter daar een eigen katern aan toevoegen. Krantenjongens reikten iedere editie van de krant in een festivalplaats aan het publiek uit.

De krant laat zien dat de klederdracht van Staphorst een rijke bron van inspiratie is voor de hedendaagse kunst. De tentoonstelling toonde de originele tekeningen aangevuld met verwant werk. De titel van de krant en het project Melk&Bloed verwijst naar een traditionele Staphorster stof van rode bloemen tegen een melkwitte achtergrond, die in Staphorst gebruikt werd voor beddengoed.

Deelnemende kunstenaars waren Arjan Janssen, Anett Frontzek, Astrid Lampe, Janpeter Muilwijk, Karin van Pinxteren, Kinke Kooi, Marc Nagtzaam, Marian Boyer, Piet Paris, Roland Sohier en Rosemin Hendriks. De expositie vond plaats tijdens het festival Kunsten Op Straat en was en was in veertien steden en dorpen in Overijssel te zien.

http://www.suzemaysho.com/projects/melk_amp_bloed

 

Ook over dit onderwerp:

- Meer informatie over de auteur

- Wat verscheen over dit onderwerp in de media

- Commentaar van de redactie op het onderwerp

- Voor foto's uit het boek klik op onderstaande iconen


 

Correspondentieadres: Sous les Arbres | Postbus 32 | 7950 AA | Staphorst | +31 (0) 6 34 28 83 29 |
Bankrekening: 1531.50.998 | KVK: 08214883 | ANBI: 821324731
Copyright © 2010 Sous les Arbres - All rights reserved
Design: Pankra Code: Boersma Internet Twitter: Souslesarbres